Фосфатні чи безфосфатні пральні порошки? Вибір за Вами! читайте на сайті Хмарка

Фосфатні чи безфосфатні пральні порошки? Вибір за Вами!

Фосфатні чи безфосфатні пральні порошки?Однією з речовин, які використовуються при виготовленні пральних порошків, є фосфати. Застосовують їх для пом'якшення води, для захисту пральних машин від корозії та накипу, а також для того, щоб підвищити силу і активність поверхнево-активних речовин. Тим самим це забезпечує ПАР можливість глибше проникати у волокна тканини і краще вимивати бруд.

Оптимальною є концентрація фосфатів у пральному порошку – 5%. При такому вмісті фосфатів в засобах побутової хімії, їх використання не є шкідливим для людського організму. Адже при пранні, за умови ретельного полоскання білизни, така невелика кількість фосфатів  та ПАР вимивається з тканин без особливих труднощів.

Фосфати не є настільки шкідливими і токсичними самі по собі, більш небезпечною є активність поверхнево-активних речовин, що спричиняється впливом на них фосфатів. Саме ПАР становлять більшу небезпеку для здоров'я людини.

Але пральні порошки, що реалізуються на теренах України та Росії, містять 15-35% фосфатних речовин. І причиною цього є нормативна документація, що дозволяє використання такої надмірної кількості фосфатів у пральних порошках. Виробники не поспішають змінювати склад засобів побутової хімії, замінювати фосфати на безпечні речовини натурального походження, адже їм це невигідно з фінансової точки зору. Більші затрати на виробництво – як результат, менший прибуток.

P.S. Згідно з останніми даними, норма вмісту фосфатів у пральних порошках була знижена до 17%. Але чи буде вона діяти по-справжньому в житті? Це ще питання без відповіді!

Проте в країнах Заходу в аналогічних порошках відомих марок Tide, Ariel, Gala і т.д. замість фосфатів використовуються інші безпечні речовини, бо там закон забороняє застосування фосфатів в прально-миючих засобах.

На даний момент в таких країнах як Німеччина, Австрія, Швейцарія, Норвегія, Нідерланди, домогосподарки перуть безпечними для їх здоров'я порошками без вмісту фосфатів. В окремих країнах безфосфатні пральні порошки займають частину ринку:Безфосфатний пральний порошок ТМ Burti Compact

Бельгія – 80% безфосфатних порошків на ринку

Данія – 54%

Фінляндія – 40%

Швеція – 40%

Франція – 30%

В США в третині усіх штатів діють закони про заборону використання пральних порошків, що містять фосфати.

Ось уже 15 років минуло, як в Японії припинили використання фосфатних пральних порошків. Аналогічна ситуація і в Республіці Корея, Тайланді, Гонконзі, Тайвані та ПАР.

В ЄС обговорюється проект про заборону використання засобів побутової хімії на основі фосфатів. Якщо депутати Європарламенту ухвалять рішення, то вже з 1 січня 2013 року в країнах ЄС з прилавків зникнуть порошки з фосфатами. 

Та все ж домогосподаркам доводиться «дружити» з фосфатними засобами побутової хімії мало не щодня.

Інтернет-магазин побутової хімії та косметики hmarka.com.ua хоче дати Вам кілька порад, як вберегти себе та свою родину від шкідливого впливу хімічних речовин:

- Мінімально можлива кількість прального порошку як при машинному, так і при ручному пранні. Чим більша доза порошку – тим важче вимити фосфати та поверхнево-активні речовини з волокон тканини. Накопичення цих речовин може призвести до подразнення шкіри, почервоніння, дерматиту, алергії, загального зниження імунітету та порушення обміну речовин.

- Ручне прання лише в рукавичках, щоб захистити свою шкіру від руйнування захисного шару та запобігти проникненню ПАР в кров.

- Ретельне полоскання випраної білизни. Чим більше разів ви прополощите одяг – тим краще. 1-2 полоскань замало, пам'ятайте це!

- При пранні відкривайте кватирку, щоб приміщення провітрювалось. Так Ви уникатимете попадання випарів хімічних речовин в легені. Це стосується як машинного, так і ручного прання.Безфосфатний пральний порошок ТМ Burti універсальний 3,92 кг

- Для прання дитячого одягу використовуйте лише натуральні засоби (наприклад, господарське мило) або спеціальні дитячі пральні порошки.

-Старайтесь прасувати речі після прання, особливо білизну. Висока температура зменшує кількість залишків поверхнево-активних речовин на поверхні текстилю.

Інтернет-магазин побутової хімії та косметики hmarka.com.ua хоче представити вашій увазі альтернативне рішення фосфатній продукції: інноваційні прально-миючі засоби без фосфатів.

Асортимент безфосфатної пральної продукції Astonish (Великобританія) в Інтернет-магазині hmarka.com.ua:

Засіб для прання Astonish 4in1 Морський бриз

Засіб для прання Astonish 4in1 Японський цвіт

Даний унікальний рідкий засіб для прання володіє 4 важливими функціями:

  • підходить як для машинного, так і для ручного прання; 
  • чудово пере білизну, пом'якшує її; 
  • містить нові компоненти збереження кольору речей; 
  • полегшує прасування випраних речей;

Асортимент безфосфатної побутової хімії Burti (компанія «Burnus», Німеччина) в Інтернет-магазині hmarka.com.ua:

- пральний порошок з oxi-ефектом для білих тканин;

- пральний порошок для кольорових тканин;Безфосфатний пральний порошок ТМ Burti Color

- пральний порошок Сompact для кольорових тканин;

- засіб для прання шерстяних виробів;

- рідкий засіб для прання Liquid;

- кондиціонер для білизни;

- ополіскувач для білизни Baby.

Відмінна якість усіх засобів Burti відповідає високим стандартам внутрішнього ринку Німеччини.

Пральні порошки наділені системою «анти-пілінг», що запобігає утворенню катишків на поверхні тканин. А отже, це завжди відмінний вигляд вашого одягу!

Усі засоби можуть використовуватись як для машинного, так і для ручного прання – універсальність та економія для Вас від Burti.
Рідкі пральні засоби вже містять у своєму складі кондиціонер – знову ж таки економія на кондиціонерах!

Асортимент безфосфатної пральної продукції Saly (Чеська республіка) в Інтернет-магазині hmarka.com.ua:

- Гель для прання Saly Baby синій;

- Гель для прання Saly Baby червоний.

Saly Baby спеціальний рідкий миючий засіб, призначений для прання дитячої білизни для маленьких дітей. Гель пере білизну ретельно і дбайливо, а також може бути використаний для прання дитячої білизни для дітей з дуже чутливою шкірою. Підходить для прання при будь-якій температурі.

Детальнішу інформацію про кожну одиницю товару ви зможете знайти у нашому каталозі товарів.

Турбота про здоров'я, безпеку та комфорт українців – кредо роботи колективу Інтернет-магазину побутової хімії та косметики hmarka.com.ua.

Бережіть своє здоров'я разом з hmarka.com.ua!

Джерело: https://hmarka.ua/

Коментарі (0): Фосфатні чи безфосфатні пральні порошки? Вибір за Вами!

Залишити відгук

Ваше ім`я

Ваш E-mail

Коментар

Читати статті по категоріях:
Інші статті
  • Засоби для чищення Astonish - створені, щоб дивувати

    Багато брендів по всьому світу дбають про те, щоб товари, які вони виробляють, приносили мінімальний збиток навколишньому середовищу та здоров'ю людства. Одним з таких виробників є британська торгівельна марка Astonish.

  • Уся правда про пральний порошок

    Щоб речі довго носилися і завжди залишались гарними, за ними необхідно правильно доглядати. А пральний порошок - невід'ємна частина існування сучасної людини, тому попит на нього буде завжди.

  • Лізун з піни для гоління своїми руками

    Всі дітки граються з лизунами та дуже їх люблять. На жаль, дуже часто малюки кидають його на підлогу або беруть брудними ручками, що і призводить до того, що він псується ...