Уся правда про пральний порошок читайте на сайті Хмарка

Уся правда про пральний порошок

Уся правда про пральний порошокЩоб речі довго носилися і завжди залишались гарними, за ними необхідно правильно доглядати. А пральний порошок - невід'ємна частина існування сучасної людини, тому попит на нього буде завжди. Марка прального порошку - це, звичайно, особистий вибір кожного, і на сьогоднішній день асортимент пральних порошків у магазинах досить широкий: і універсальні, і біо, і колор, і концентровані, і порошки-автомати. Їх представляють компанії: Dosia, Mortein, Calgon, Vanish, Harpic, Caigonit, Veet, Міф, Tide, Ariel, Lenor, Cussons, "Велика Прання", "Звичайний", "Ворсинка", "Пемос", Persil, Sorti, " Бімакс ". Ці порошки справляються з найскладнішими забрудненнями завдяки використанню спеціальної формули і компонентів, високу ефективність яких підтвердили фахівці з прання та прибирання.
При пранні речей вручну, необхідно дочекатися повного розчинення порошку у воді, перш ніж покласти в пральний розчин речі. При пранні речей у пральній машині, необхідно вибрати правильну температуру і програму прання.
Речі до прання потрібно підготувати - вийняти все з кишень, розпрямити манжети на рукавах сорочок, штани та спідниці вивернути на виворіт, блискавки, кнопки і гачки застебнути, шнурки і тасьми зв'язати, гудзики розстебнути.
При пранні всі речі необхідно розсортувати. Розкласти одяг за кольорами: темну, білу, світлу. При цьому варто враховувати з якого матеріалу зроблений одяг: шерсть і шовк перуть окремо від бавовни і льону.

Кілька порад при пранні речей:

Стьобані пальта і куртки можна відмінно відіпрати в барабанній машині.
Якщо прорізи для гудзиків і кишені на трикотажних або в'язаних речах витягнулися - перед пранням зашийте їх встик дрібними стібками.
Синтетичні тканини не замочують перед пранням.
Речі з ацетатного волокна не можна ні викручувати, ні віджимати в барабані пральної машини.Уся правда про пральний порошок
Ультразвукова пральна машина, яка легко поміститься на долоні, легко замінить звичайну пральну машину, без особливих зусиль відіпре і шифонову блузку, і пуховик, і ватяну ковдру. Прання білизни ультразвуком збереже ваші речі надовго! Важливо підібрати якісний порошок для прання.
Хороший порошок SA8 COLOR для прання кольорових тканин. Цей пральний порошок не містить фосфатів і ефективно видаляє плями, запобігає линьці і знебарвленню кольорових тканин.
На ринку засоби для прання тканин чорного кольору представлені в асортименті імпортних виробників (Fewa (Henkel), Wollite, Luxus, Domal, Perwool, "Ласка" ("Хенкель Південь"). Більша частина цих коштів також випускається в рідкій формі, але бувають і порошки .
Такі засоби збагачені ультрам'якими інгредієнтами для делікатного прання, а також мають у своєму складі фіксатор фарбника для запобігання вицвітання чорного кольору. У деякі засоби додані антибактеріальні компоненти. Явна перевага таких рідких засобів - у відсутності білих розводів, які часто з'являються на чорній білизні після прання порошками, адже в порошках присутні поганорозчинні у воді добавки, які і осідають на одязі.
Також, до спеціальних миючих засобів відносяться засоби для прання гардин. Вони також бувають як в рідкому, так і в порошкоподібному вигляді (DALLI Gardinen reinweiss та ін.) Ці засоби призначені для пом'якшення текстильних виробів, після прання вони менше мнуться, їх легше прасувати. У їх склад зазвичай входять хімічний і оптичний відбілювачі.
Іноді забруднення можна змити з білизни звичайною водою, але якщо ми маємо справу зі складними плямами, то без синтетичного порошку не обійтися. До складу миючого засобу входять різні хімічні речовини.

Поговоримо про основні:
- ПАР, або поверхнево-активні речовини - їх молекули відривають жирові крапельки від волокон тканини.
- Ензими - знищують складні для виведення плями білкового походження. Починають діяти через деякий час навіть у воді, температура якої не вище 40 градусів Цельсія.Уся правда про пральний порошок
- Відбілюючі засоби - усувають жовтизну білизни. Ефективні в гарячій воді, тому що тільки при високих температурах виділяється кисень, вибілюючий волокна тканини. Іноді в порошок додають активатор хімічного відбілювача, який відбілює тканину і при більш низьких температурах.
- Секвестранти - пом'якшують воду.
- Оптичні азурити - надають ефекту білизни, фарбують білизну.
- Віддушки - аромат свіжовипраної білизни, однак, приємний не для всіх, про що мова піде далі.
- Стабілізатори піни - знижують утворення піни і тому підходять для пральних машин-автоматів. Також знижують повторне прилипання бруду до тканини. Раніше вважали, що чим більше піни, тим краще миючий засіб.
- Зв'язувальні речовини - оберігають пральні машини від утворення накипу.
Вирішуючи, який саме порошок вибрати, слід уважно вивчити його склад. Краще за все, для різних видів прання придбати окремі порошки - для прання кольорових речей; речей з вовни, шовку та інших делікатних тканин; для прання речей, які потребують відбілювання або виведення плям.
Можна, звичайно, придбати і універсальний порошок, але тоді слід ретельно добирати програми і температуру прання, з огляду на її цілі. Але і в цьому випадку обов'язково потрібно придбати окремий порошок для прання речей з шерсті і шовку.

Джерело: prelest.com

Коментарі (0): Уся правда про пральний порошок

Залишити відгук

Ваше ім`я

Ваш E-mail

Коментар

Читати статті по категоріях:
Інші статті
  • Ефективне прання - про що варто знати кожній господині

    Чи знаєте ви, що термін служби і зовнішній вигляд одягу багато в чому залежить від того, як він переться? Ми поділимося з вами лайф-хаками правильного прання.

  • Фосфатні чи безфосфатні пральні порошки? Вибір за Вами!

    Домогосподаркам доводиться щодня "зустрічатись" з засобами побутової хімії. Інтернет-магазин побутової хімії та косметики hmarka.com.ua хоче представити вашій увазі альтернативне рішення фосфатній продукції: інноваційні прально-миючі засоби без фосфатів. Це товари як ...

  • СЕКРЕТИ ПРАННЯ В ГОТЕЛЯХ 5*

    Секрет № 1 - завантаження пральної машини По-перше, не завантажуйте машину до відмови, - оптимально завантажити на 80%. Якщо «перевантаження» - речі не виперуться добре, якщо «недовантаження», - машинка може ...