Доглядаємо лінолеум читайте на сайті Хмарка

Доглядаємо лінолеум

Доглядаємо лінолеумЩоб лінолеум перебував завжди в хорошому стані, необхідно щодня витирати його вологою ганчіркою.

Один раз на тиждень лінолеум миють теплою мильною водою, потім змивають чистою і витирають насухо ганчіркою.

Чистий лінолеум слід покрити тонким шаром мастики і через кілька годин натерти до блиску вовняною ганчіркою. Лінолеум довше збережеться, якщо до ніжок меблів прикріпити шматочки фетру.

Підлогу, покриту лінолеумом, краще всього мити теплим розчином господарського мила, ретельно змиваючи мильну піну водою.

У воду для миття лінолеуму не можна додавати ні соду, ні нашатирний спирт – вони руйнують матеріал, на його поверхні з'являються білясті плями.

Лінолеум можна натирати мастиками. Але при цьому слід мати на увазі, що новий лінолеум краще натирати безбарвною мастикою, старий, на якому є плями і подряпини, – темною, плівка якої приховає всі вади.

Якщо на лінолеум пролили масло або жир – негайно видаліть їх, інакше на ньому залишаться темні незмивні плями; забруднене місце протріть ганчірочкою, змоченою скипидаром. Не слід настилати лінолеум в лоджіях, на балконах, на відкритих верандах – на морозі і від зміни температур лінолеум швидко руйнується.

Якщо ви не застосовуєте для догляду за лінолеумом поліруючі засоби, то рекомендуємо раз на три місяці змащувати його оліфою, а потім ретельно протирати м'якою ганчіркою.

Джерело: zfm.com.ua

Коментарі (0): Доглядаємо лінолеум

Залишити відгук

Ваше ім`я

Ваш E-mail

Коментар

Читати статті по категоріях:
Інші статті
  • Оббивка – обличчя Ваших меблів!

    Обличчям ваших м’яких меблів є беззаперечно оббивка. Водночас, порівняно з каркасом, наповнювачем і т.д., це ще й дуже вразлива зона. А тому потребує ретельного догляду. Правильний догляд завжди є гарантом ...

  • Чистота дзеркала – репутація господині дому!

    Дзеркала...дзеркала...дзеркала... Мабуть, жодна жінка не омине його, побачивши в якомусь супермаркеті, салоні або ж навіть на вулиці. А тим паче вже не впустить такої нагоди - заглянути в нього)) Наскільки ...

  • Догляд за тюлевими фіранками

    Тюлеві фіранки є окрасою будь-якого житла, але найголовніше, вони захищають від сонця і створюють в приміщенні атмосферу легкості і чистоти.