Догляд за тюлевими фіранками читайте на сайті Хмарка

Догляд за тюлевими фіранками

Тюлеві фіранки є окрасою будь-якого житла, але найголовніше, вони захищають від сонця і створюють в приміщенні атмосферу легкості і чистоти.

Сучасні тюлеві фіранки виготовляються із синтетичних або натуральних волокон.

Догляд за тюлевими фіранками:

1. Підготовка до прання.

Перед пранням фіранки необхідно попередньо струснути від пилу. Після цього необхідно їх замочити в теплому розчині (столова ложка порошку або соди на 10 л води) на 2-3 години.

2. Прання тюлевих фіранок.

Прання фіранок проводиться в теплій воді (40-50°C) з додаванням прального порошку. При пранні фіранки необхідно злегка стискати руками, але ні в якому разі не терти їх, і не викручувати, щоб уникнути псування зовнішнього вигляду і форми. Полоскати тюлеві фіранки необхідно 2 рази: один раз в теплій воді, другий - в холодній. Після прання фіранки можна повісити в розпрямленому стані для стікання води.

3. Прасування фіранок.

Якщо Ви повісили фіранки для стікання води в розпрямленому вигляді, то гладити їх не потрібно. Після стікання води їх вішають на своє місце у вологому вигляді. При необхідності прасування їх накривають тканиною і пропрасовують праскою, температура якого повинні бути не більше 120 °C.

4. Якщо тюлева завіска пожовтіла.

Якщо Ваша синтетична фіранка пожовтіла (вигоріла на сонці, зіпсувалася від дуже гарячої праски і т.д.), її вже неможливо відіпрати. Найкращим виходом з такої ситуації є її забарвлення в ніжні тони. Більш прийнятним є рожевий або блакитний відтінок. Пожовклу бавовняну фіранку можна відбілити в розчині перекису водню (40-50 гр. перекису на 10 л. води).

Джерело: lvi.kiev.ua

Коментарі (0): Догляд за тюлевими фіранками

Залишити відгук

Ваше ім`я

Ваш E-mail

Коментар

Читати статті по категоріях:
Інші статті
  • Оббивка – обличчя Ваших меблів!

    Обличчям ваших м’яких меблів є беззаперечно оббивка. Водночас, порівняно з каркасом, наповнювачем і т.д., це ще й дуже вразлива зона. А тому потребує ретельного догляду. Правильний догляд завжди є гарантом ...

  • Догляд за трикотажем і в'язаними виробами

    Трикотаж завжди був у моді, але останнім часом все більшої популярності набувають речі хендмейд, зроблені своїми руками. Рукодільниці взялися за інструменти, дістали записи з бабусиними секретами, додали креативу, і вийшло ...

  • Доглядаємо за ванною та душем

    Кілька порад господиням про те, як підтримувати в чистоті і блиску ванну та душ, душову кабінку і крани у ванній кімнаті.