Делікатне мереживо – відповідний догляд! читайте на сайті Хмарка

Делікатне мереживо – відповідний догляд!

Делікатне мереживо – відповідний догляд!Заглядаючи в історію появи мережива, нам доведеться повернутись аж до часів Стародавнього Єгипту. І хто б сказав? Та ніхто б не сказав, а тим паче вже не повірив би точно. Але факт залишається фактом, адже рештки мережив були знайдені археологами в гробницях. Для нас асоціація «мереживо і Європа» є вже більш логічним. І дійсно, в Європі воно з’явилось уже в XV столітті. Особливо відомими були тоді венеціанські мережива, оскільки одним з центрів виробництва цього матеріалу була Венеція. В той час мережива були фактично витворами мистецтва, адже виготовлялись вони за ескізами художників та ювелірів. До того ж це був результат ручної роботи, а про трудоємкість і ціну такого задоволення можна тільки здогадуватись.

 Наші сучасниці вже можуть собі дозволити таку розкіш, як мереживне плаття, блуза, топ, побутові аксесуари. Адже технічний прогрес допоміг у цьому питанні. І хоча мереживо втратило в ціні у рази, та популярності своєї – аж ніяк. Будь-яка жінка почуває себе королевою у мереживній сукні, перебуваючи на вечірці або іншому заході. Та цей матеріал є досить делікатним та примхливим. Мабуть, в точності відображає характери своїх власниць. І логічно, що потребує він особливої бережності при догляді.

Якщо ви затіяли прання білизни з мереживом, то бажано покласти його в спеціальний мішечок для прання делікатних речей. А ще кращим буде зробити це  вручну, таким чином білизна не втратить Делікатне мереживо – відповідний догляд!свого привабливого зовнішнього вигляду.  А мереживні ажурні серветки або скатертини за звичай пришивають великими стібками до білого полотна, таким чином вони зберігають свою форму і потім досить легко прасуються.

Взагалі делікатні мереживні та тюлеві вироби перуть по-особливому, з використанням сучасних миючих засобів, які радують своєю різнобарвністю, або ж народних рекомендацій. Серед асортименту нашого інтернет-магазину ви зможете обрати підходящі засоби для прання, які задовольнять ваші вимоги. А в даній статті ми спробує порадити ще й нетрадиційні методи боротьби за красу вашого одягу, занавісок, скатертин, серветок та інших побутових дрібничок.

Отож, тюлеві штори спочатку замочують в теплій воді з пральною содою ( з розрахунку 1 столова ложка на відро води) на кілька годин. Потім виріб віджимають і перуть в піні, але без тертя, лише обережно віджимаючи річ в руках. По завершенню прання полощуть 2-3 рази спочатку в теплій, потім в холодній воді.

Існує й певний відбілюючий розчин для надання делікатним речам свіжості і більшої білизни. Та з ним потрібно бути обережною. Тут головне точний розрахунок. Для нього необхідна вода температури 60 градусів C і перекис водню ( з Делікатне мереживо – відповідний догляд!розрахунку 1 склянка на 10 л води).

Для накрохмалювання бажано використовувати все ж таки натуральний крохмаль (2 столові ложки на 5 л води).

Тюлеві занавіски необхідно сушити в розтягнутому виді. В такий спосіб сухі занавіски будуть рівними і не потребуватимуть прасування. Серветки та інші речі з мережива можна сушити в складеному вигляді.

Мереживні скатертини прасують з виворітної сторони через вологу марлю в кілька шарів. Ажурні  речі, зв’язані з бавовняної пряжі, прасують аналогічно. При прасуванні бажано знати склад тканини. Адже синтетичне мереживо і високі температури, то речі несумісні.

Джерело: https://hmarka.ua/

Коментарі (0): Делікатне мереживо – відповідний догляд!

Залишити відгук

Ваше ім`я

Ваш E-mail

Коментар

Читати статті по категоріях:
Інші статті
  • 10 порад, як зробити прасування комфортним

    Навіть таке, на перший погляд нудне заняття, як прасування речей, можна полегшити і зробити більш цікавішим. Щоб руки не втомилися, а процес роботи з праскою пройшов швидко і легко представляємо ...

  • Догляд за взуттям

    Корисні поради з догляду за взуттям допоможуть вам зберегти його красивим і продовжити термін носіння.

  • Оббивка – обличчя Ваших меблів!

    Обличчям ваших м’яких меблів є беззаперечно оббивка. Водночас, порівняно з каркасом, наповнювачем і т.д., це ще й дуже вразлива зона. А тому потребує ретельного догляду. Правильний догляд завжди є гарантом ...