Делікатне мереживо – відповідний догляд! читайте на сайті Хмарка

Делікатне мереживо – відповідний догляд!

Делікатне мереживо – відповідний догляд!Заглядаючи в історію появи мережива, нам доведеться повернутись аж до часів Стародавнього Єгипту. І хто б сказав? Та ніхто б не сказав, а тим паче вже не повірив би точно. Але факт залишається фактом, адже рештки мережив були знайдені археологами в гробницях. Для нас асоціація «мереживо і Європа» є вже більш логічним. І дійсно, в Європі воно з’явилось уже в XV столітті. Особливо відомими були тоді венеціанські мережива, оскільки одним з центрів виробництва цього матеріалу була Венеція. В той час мережива були фактично витворами мистецтва, адже виготовлялись вони за ескізами художників та ювелірів. До того ж це був результат ручної роботи, а про трудоємкість і ціну такого задоволення можна тільки здогадуватись.

 Наші сучасниці вже можуть собі дозволити таку розкіш, як мереживне плаття, блуза, топ, побутові аксесуари. Адже технічний прогрес допоміг у цьому питанні. І хоча мереживо втратило в ціні у рази, та популярності своєї – аж ніяк. Будь-яка жінка почуває себе королевою у мереживній сукні, перебуваючи на вечірці або іншому заході. Та цей матеріал є досить делікатним та примхливим. Мабуть, в точності відображає характери своїх власниць. І логічно, що потребує він особливої бережності при догляді.

Якщо ви затіяли прання білизни з мереживом, то бажано покласти його в спеціальний мішечок для прання делікатних речей. А ще кращим буде зробити це  вручну, таким чином білизна не втратить Делікатне мереживо – відповідний догляд!свого привабливого зовнішнього вигляду.  А мереживні ажурні серветки або скатертини за звичай пришивають великими стібками до білого полотна, таким чином вони зберігають свою форму і потім досить легко прасуються.

Взагалі делікатні мереживні та тюлеві вироби перуть по-особливому, з використанням сучасних миючих засобів, які радують своєю різнобарвністю, або ж народних рекомендацій. Серед асортименту нашого інтернет-магазину ви зможете обрати підходящі засоби для прання, які задовольнять ваші вимоги. А в даній статті ми спробує порадити ще й нетрадиційні методи боротьби за красу вашого одягу, занавісок, скатертин, серветок та інших побутових дрібничок.

Отож, тюлеві штори спочатку замочують в теплій воді з пральною содою ( з розрахунку 1 столова ложка на відро води) на кілька годин. Потім виріб віджимають і перуть в піні, але без тертя, лише обережно віджимаючи річ в руках. По завершенню прання полощуть 2-3 рази спочатку в теплій, потім в холодній воді.

Існує й певний відбілюючий розчин для надання делікатним речам свіжості і більшої білизни. Та з ним потрібно бути обережною. Тут головне точний розрахунок. Для нього необхідна вода температури 60 градусів C і перекис водню ( з Делікатне мереживо – відповідний догляд!розрахунку 1 склянка на 10 л води).

Для накрохмалювання бажано використовувати все ж таки натуральний крохмаль (2 столові ложки на 5 л води).

Тюлеві занавіски необхідно сушити в розтягнутому виді. В такий спосіб сухі занавіски будуть рівними і не потребуватимуть прасування. Серветки та інші речі з мережива можна сушити в складеному вигляді.

Мереживні скатертини прасують з виворітної сторони через вологу марлю в кілька шарів. Ажурні  речі, зв’язані з бавовняної пряжі, прасують аналогічно. При прасуванні бажано знати склад тканини. Адже синтетичне мереживо і високі температури, то речі несумісні.

Джерело: https://hmarka.ua/

Коментарі (0): Делікатне мереживо – відповідний догляд!

Залишити відгук

Ваше ім`я

Ваш E-mail

Коментар

Читати статті по категоріях:
Інші статті
  • Як доглядати за одягом для новонароджених

    Догляд за дитячим одягом для новонароджених істотно відрізняється від вимог до догляду за одягом для дорослих. Для дорослих головне значення має зовнішній вигляд одягу, для малюків - в першу чергу ...

  • Догляд за шкіряними виробами

    У цій статті ми наведемо кілька порад по догляду за шкіряними виробами.

  • Як правильно прати в'язані речі?

    Ви тільки що зв'язали всі деталі виробу, або вам необхідно просто випрати вже готову річ, виконану вами або куплену в магазині. Що необхідно обов'язково пам'ятати в цій ситуації...