Змучилися очищувати доріжки від льоду? Хіміки знайшли рішення. читайте на сайті Хмарка

Змучилися очищувати доріжки від льоду? Хіміки знайшли рішення.

Повсковзнувся та впавВ зимову пору року, коли температура змінюється від +3 - до -5, земля покривається шаром льоду.
І, напевно, немає жодної людини, яка не посковзнулася, чи навіть впала на сходинках чи доріжці.
А коли температура сягає ще нижче, відбити цей лід стає неможливо, от і чекаємо, коли пригріє сонце і можна буде розколоти цей лід.       
Добре, коли є будинок на околиці чи дача, проте дістатися туди зимою через сніг і лід дуже важко.
Хочу вам запропонувати сучасний спосіб прибирання льоду та догляду за доріжками в зимовий період, оснований на застосуванні екологічно чистих матеріалів. Ці засоби не замінять вам лопату чи щітку, але дуже допоможуть прибрати лід та сніжний накат, а також запобігти утворенню ожеледиці. Гранули діють по принципу теплового свердла і глибоко проникають в лід, руйнуючи його структуру та зв'язок з поверхнею без утворення калюж та слякоті.

Наприклад, вам потрібно прибрати ділянку біля вашого будинку. Спочатку приберіть рихлий сніг за допомогою лопати та щітки. Далі поверхню рівномірно посипають гранулами. Руйнування товстого шару льоду може зайняти кілька годин.

Засіб швидкої дії ТОR™ виготовлений на основі хлористого кальція.
Його гранули неправильної форми миттєво (по принципу теплового свердла) проникають в товщу льоду, руйнуючи його структуру і зв'язок з поверхнею. Після його використання залишки льоду легко прибрати щіткою і лопатою.
В результаті асфальт, бруківка або плиточна поверхня залишається неушкодженою. Уявіть, як би ви прибрали їх з допомогою лише стукання лопати?!

Для прибирання товстого шару льоду застосовуємо інший засіб ejik™. Цей засіб тривалої дії на основі композитних матеріалів використовується для прибирання товстого шару снігу та снігового накату, а також для запобігання утворення ожеледиці.
Коли повітря вологе і очікується похолодання, перед тим як буде падати або навіть коли почав падати сніг, поверхня оброблюється засобом ejik™. На обробленій поверхні не утворюється лід. Сніг можна буде легко прибрати за допомогою лопати чи віника.

Засіб ТОR™ допоможе, коли ваш автомобіль почне буксувати на льодяній поверхні: обробіть лід перед та за ведучими колесами, за кілька хвилин з безнадійної ситуації ви з легкістю виберетеся. Каністра з кришкою пристосована для рівномірного розсипання. Її зручно тримати у багажнику і мати під рукою у схожих ситуаціях.

Зверну вашу увагу на екологічність продукції ТОR™ і ejik™ – від їх застосування не страждають ні люди, ні тварини, ні рослини, а оброблювальна поверхня, взуття та шини автомобіля залишаються неушкодженими.

Власне мені цей засіб згодився для прибирання та запобігання утворення льоду на сходах до будинку. Лід, який ніяк не можливо було прибрати зі сходинок, легко був зметений після застосування засобу ТОR™, а для запобігання утворення льоду, я рівномірно обробив усі сходи та доріжку засобом ejik™.

Порівняльні характеристики основних  видів протиожеледних засобів (ПОЗ):

Назва ПОЗ

Найнижча точка замерзання

Ефективний діапазон зимових температур, до

Здатність розтавання

Об’єм танення льоду при -7ºC через 20 хвилин

 

Швидкість проникнення речовини  через лід при -7º C через 20 хвилин

TOR™

-51ºC

-32ºC

15.7 мл

8.9 мм

Ejik™

-25 ºC

-20ºC

9.0 мл

7.0 мм

Хлористий магній 

-16ºС

-18ºС

9.2 мл

6.7 мм

Технічна  сіль 

-21ºC

-7ºC

7.8 мл

4.8 мм

Хлористий калій 

-11ºC

-4ºC

3.2 мл

2.6 мм

Основні переваги ПОЗ:

  • низька точка замерзання – ефективність як для попередження виникнення зимової слизькості, так і для боротьби із сніжно-льодовими утвореннями;
  • максимальна швидкість танення льоду (в 2-2,5 рази вища порівняно з іншими видами ПОЗ)
  • швидкість проникнення речовини (крізь сніжно-льодяні відкладення) в 2-4 рази вища порівняно з технічною сіллю та іншими ПОЗ;
  • відсутність хімічно негативного впливу на довкілля, ґрунт, рослини, взуття;
  • найнижча витрата.
Каністра розрахована на обробку площі  до 70 кв. м.
 
Пакет розрахований  на обробку площі  до 35 кв. м.
Джерело: https://hmarka.ua/

Коментарі (0): Змучилися очищувати доріжки від льоду? Хіміки знайшли рішення.

Залишити відгук

Ваше ім`я

Ваш E-mail

Коментар

Читати статті по категоріях:
Інші статті