Як захистити волосся від впливу сонця? читайте на сайті Хмарка

Як захистити волосся від впливу сонця?

Як захистити волосся від шкідливого впливу сонця?Збираючись у відпустку, ми за звичкою починаємо посилено піклуватися про шкіру тіла, зволожуючи її і випробовуючи на собі різного роду антицелюлітні програми, купуємо новомодні засоби, що захищають епідерміс від ультрафіолету і в той же час підсилюють засмага, п'ємо капсули з бета-каротином, щоб не обгоріти в перший же день ... Це природно, адже на відпочинку ми хочемо бути особливо красивими! Але при цьому чомусь зовсім забуваємо про волосся, яке відіграє не останню роль у привабливості образу. А ось згадуємо про локони, лише повернувшись, коли на наші пасма чекає довге і непросте лікування. Між тим, захист волосся від сонця дуже важливий. Чи не краще спробувати уникнути непотрібних проблем, подбавши про своє волосся до поїздки на курорт? А ще включити турботу про пасма в обов'язкове відпускне меню. Програма та догляд за волоссям не настільки складна, зате дозволить уникнути маси проблем!

Ніякої хімії!

Постарайтеся уникнути будь-якого хімічного впливу на волосся, якщо до відпустки залишилося менше двох тижнів. Фарбування та хімічна завивка самі по собі великий стрес для волосся, а якщо додати до них випробування сонцем - це просто згубно для локонів. Крім того, якщо ви вирішили пофарбувати волосся безпосередньо перед поїздкою, крім негативних наслідків, ризикуєте отримати несподіваний і не кращий відтінок, ультрафіолетові промені руйнують структуру пігменту, причому як хімічного, так і натурального. Якщо на сонці вигоряє натуральний колір, то виходить красиве природне мелірування, якщо ненатуральний - тьмяний і невиразний відтінок і сухі пасма. У вашу обов'язкову програму краси завжди включені завивка і фарбування? Тоді зробіть ці процедури не пізніше, ніж за три тижні до відпустки.

Природність і натуральністьЯк захистити волосся від шкідливого впливу сонця?

Найкраще, що можна зробити в салоні перед тим, як відлетіти у вирій, це обновити стрижку, трохи підрівнявши кінчики. Зачіска буде виглядати живо і природно, вас не турбуватимуть посічені кінчики, а часу і сил на укладання ви будете витрачати набагато менше. Плюс колір оживе, коли деякі пасма вигорять.

Захист і турбота

Влітку ви маєте пам'ятати про те, що волоссю потрібна особлива турбота. Їх необхідно захищати від багатьох факторів, які неминучі на відпочинку. Сонце, хлорована вода в басейнах, морська сіль... Пасма стають жорсткими, втрачають пружність і еластичність, блиск, з'являються посічені кінчики. У підсумку необхідне серйозне лікування волосся. Тому весь догляд за волоссям спрямований на те, щоб цього не допустити. Придбайте спеціальну літню серію засобів для догляду за волоссям. Такі до сезону відпусток пропонують більшість косметичних брендів. Зазвичай, шампунь і кондиціонер (краще, щоб вони були з однієї лінійки) містять спеціальні сонцезахисні фільтри, що сприяють захисту волосся від сонця. Крім того, варто звернути увагу на склад шампуню. Для літа вибирайте продукти, які містять протеїни шовку (вони зволожують і живлять волосся, додають їм здоровий блиск і насичений колір, попереджають появу посічених кінчиків), провітаміни, кокосове молочко (джерело протеїнів), живильні масла (наприклад, мигдальне, що відновлює рівень вологи і підтримує його). Сонцезахисні серії зазвичай більш легкі та делікатні, це теж дуже важливо, адже влітку ми частіше моєму голову, а звичні засоби для щоденного миття підходять не завжди. Крім того, в кожній подібній серії є спеціальні спреї, що захищають волосся від УФ-променів (користуйтеся ними завжди, коли виходите на сонце), а також спреї до і після морської води та басейну.

Як захистити волосся від шкідливого впливу сонця?Відмовтеся влітку від засобів з позначкою «2 в 1» - у спеку вони неефективні. Особливу увагу зверніть на кондиціонер. Він захищає волосся від втрати вологи і відновлює його. Професіонали навіть рекомендують не змивати його влітку. Після миття обов'язково обполіскуйте пасма холодною водою - це допоможе відновити цілісність кутикули, окрім того локони заблищать. Після купання в морі або басейні промивайте голову прісною водою, щоб ні сіль, ні залишки хлорованого складу не псували пасм. Постарайтеся уникати частого розчісування мокрого волосся і не використовуйте фену для його сушки. Влітку волосся швидко висохне і природним шляхом, а відсутність агресивного гарячого потоку тільки піде йому на користь. Якщо ви довго і часто знаходитесь на сонці, не забувайте про такий важливий елемент гардеробу, як головний убір. Він не тільки врятує від перегрівання, але і стане надійним захистом волосся від сонця, не дозволивши змінитися кольору.

З салону

Швидкий і зручний спосіб захистити волосся перед відпусткою, при цьому зробивши його красивим, процедури ламінування і біоламінування, коли на пасма наноситься спеціальний склад, який ніби огортає кожну волосину захисною плівкою, закриваючи лусочки, зберігаючи вологу і перешкоджаючи її втрати. Таким чином у вас не з'являться ніякі посічені кінчики. Цю послугу зараз пропонують у багатьох салонах, влітку вона особливо корисна і актуальна. Ефект тримається до 4 тижнів. А ось про штучні зачіски, які так популярні влітку (наприклад, кіски чи нарощування), навіть не варто думати. Ви ризикуєте не тільки отримати неакуратну голову в перші ж дні відпустки, а й зіпсувати волосся.

Джерело: feelgood.com.ua

Коментарі (0): Як захистити волосся від впливу сонця?

Залишити відгук

Ваше ім`я

Ваш E-mail

Коментар

Читати статті по категоріях:
Інші статті
  • Природні сонцезахисні засоби (косметичні олії)

    У список найбільш відомих засобів захисту від шкідливих сонячних променів природного походження входять олія ши (карите), буріті, насіння малини, авокадо, жожоба, зеленої кави, лісового горіха, кокосова олія і кунжутна олія. ...

  • Фототипи шкіри за класифікацією Т.Фіцпатрика

    Наближається літо... Прийшла пора пляжів, купань, засмаги. А отже, необхідно подумати про захист від такого довгоочікуваного та бажаного сонечка. Адже окрім тепла та засмаги, воно може принести нам ще й ...

  • Сонячні опіки у дітей

    Найкращий засіб від сонячного опіку - це його профілактика. Важкий сонячний опік небезпечний і завдає сильного болю, але його можна легко уникнути.