Фототипи шкіри за класифікацією Т.Фіцпатрика читайте на сайті Хмарка

Фототипи шкіри за класифікацією Т.Фіцпатрика

Безпечна засмагаНаближається літо... Прийшла пора пляжів, купань, засмаги. А отже, необхідно подумати про захист від такого довгоочікуваного та бажаного сонечка. Адже окрім тепла та засмаги, воно може принести нам ще й безліч проблем (тобто почервонінь, опіків на шкірі) в кращому випадку, а в гіршому – навіть стати фактором виникнення онкологічних захворювань шкіри.

Отож, щоб цього уникнути, варто спершу визначити свій фототип шкіри, а потім підібрати для неї найбільш підходящий фактор захисту (SPF).

Взагалі, на етикетках сонцезахисних засобів ви можете зустріти 4 групи SPF за ступенем захисту:

  • Низький (SPF 2-5);
  • Середній (SPF 6-11);
  • Високий (SPF 12-19);
  • Дуже високий (SPF 20-100).Блондинка зі світлою шкірою та блакитними очима

Кожен тип шкіри потребує особливого захисту, а тому давайте детальніше розглянемо особливості та ознаки кожного фототипу. За основу візьмемо класифікацію лікаря Томаса Фіцпатрика. Він передбачив шість фототипів шкіри, але ми візьмемо до уваги лише чотири з них. Носії інших двох проживають в Африці. А серед європейців зустрічаються тільки перші чотири:

 

1 тип: дуже світла чутлива шкіра, блакитні або зелені очі, світле або руде волосся, ластовиння (веснянки). Категорично заборонено такій шкірі перебувати під прямим сонячним промінням. Миттєві опіки – гарантовані! Для захисту бажано застосовувати сонцезахисні засоби з приміткою «для чутливої шкіри»: в перші дні приймання сонячних ванн SPF 40+, потім SPF 30.

 

Дівчина зі світлим відтінком шкіри та карими очима 2 тип: світла шкіра, голубі або карі очі, світле або руде волосся, ластовиння (веснянки). Шкіру такого типу необхідно поступово «привчати» до сонця, починаючи з мінімальних доз в кілька хвилин і до максимально можливих для неї. Водостійкі засоби захисту – ось Ваш правильний вибір! В перші дні перебування на сонці – SPF 30, наступні – SPF 15.Шатенка зі світлою шкірою

 

3 тип: досить світлий відтінок шкіри, темні очі, каштанове або русяве волосся. Це найбільш розповсюджений тип в помірному поясі. Представники такого типу шкіри засмагають досить швидко, інколи навіть без початкової стадії почервоніння шкіри. Вона не боїться сонця в середній широті, але південне сонце для неї є пагубним. Фактор захисту 15 є бажаним для неї в перші дні прийняття сонячних ванн, наступні дні SPF 8-10.

 

Смаглява дівчина з темними очима та темним волоссям4 тип: смаглява шкіра, темне або чорне волосся, темно карі очі. Представники такого фототипу засмагають без особливих проблем: досить швидко, ніколи не опікаються на сонці. І хоча опіки та почервоніння не загрожують власнику такої шкіри, але доглядати і захищати її теж потрібно, хоча б від фото старіння. Для цього підійдуть креми, спреї та емульсії з позначкою «для смаглявої шкіри» зі ступенем захисту 6-8.

Доглядайте за своєю шкірою, правильно підбираючи засоби захисту від сонця, і вона обов'язково Ваc завжди буде радувати своєю красою!

Джерело: https://hmarka.ua/

Коментарі (0): Фототипи шкіри за класифікацією Т.Фіцпатрика

Залишити відгук

Ваше ім`я

Ваш E-mail

Коментар

Читати статті по категоріях:
Інші статті
  • Сонячні опіки у дітей

    Найкращий засіб від сонячного опіку - це його профілактика. Важкий сонячний опік небезпечний і завдає сильного болю, але його можна легко уникнути.

  • Сонцезахисні засоби (креми, спреї, емульсії) для дітей

    Сонечку радіють і дорослі й діти. Тепле і ласкаве, воно дарує гарний настрій, можливість більше гуляти, купатися і загоряти. Але зловживати сонячними променями не варто. Передозування ультрафіолету загрожує опіками шкіри, ...

  • Природні сонцезахисні засоби (косметичні олії)

    У список найбільш відомих засобів захисту від шкідливих сонячних променів природного походження входять олія ши (карите), буріті, насіння малини, авокадо, жожоба, зеленої кави, лісового горіха, кокосова олія і кунжутна олія. ...