Сонячні опіки у дітей читайте на сайті Хмарка

Сонячні опіки у дітей

Сонячні опіки у дітейНайкращий засіб від сонячного опіку - це його профілактика. Важкий сонячний опік небезпечний і завдає сильного болю, але його можна легко уникнути. Якщо людина зі світлою шкірою не звикла до сонця, їй досить позасмагати на пляжі всього півгодини, щоб отримати сонячний опік.

Перша допомога при сонячному опіку

  • Щоб полегшити біль при сонячному опіку, можна змочити ділянку, що постраждала, прохолодною водою і дати дитині легке болезаспокійливе, котре не містить аспірину, наприклад ібупрофен або ацетамінофен.
  • При появі пухирів з ними необхідно поводитися так, як описано в попередньому розділі.
  • При сонячному опіку середньої тяжкості у потерпілого може початися озноб, підвищитися температура. У такому випадку слід проконсультуватися з лікарем, так як сонячний опік може бути не менш небезпечний, ніж тепловий.
  • Обпалені ділянки шкіри слід закривати від сонця, поки не зійде почервоніння.

Обережне ставлення до сонячних променів. Більшість з нас переконані, що засмага дуже корисна для здоров'я. Здоровий відблиск сонячної засмаги надає нашій шкірі привабливість. За допомогою сонячних променів в нашому організмі виробляється вітамін D. Іноді ми навіть можемо відчувати, як енергія сонця збільшує (або висушує) нашу власну енергію. Дійсно, раніше, до того як всі діти автоматично стали отримувати достатню кількість вітаміну D з молочних сумішей або вітамінів, і ми зрозуміли шкідливий вплив ультрафіолетових променів, ми рекомендували сонячні ванни для немовлят. Зараз ми знаємо про це значно більше. Багато випадків захворювання дорослих людей раком шкіри є наслідком інтенсивного впливу сонячних променів на їх шкіру в дитинстві. Навіть катаракта очей частково пов'язана з опроміненням ультрафіолетовими променями сонця.

Доведеться захищати вашу дитину від занадто сильного впливу сонця, щоб уникнути проблем у майбутньому. Це зробити не важко, але вимагає постійної уваги.

Профілактика сонячних опіків:Сонячні опіки у дітей

  • Чим біліша шкіра вашої дитини, тим більша небезпека їй загрожує. Люди з темною шкірою мають природний захист від сонця - меланін (темний пігмент, що міститься в їхній шкірі), але їм також слід проявляти обережність.
  • По-перше, захистіть шкіру дитини від потрапляння прямих сонячних променів, особливо між 10 і 14 годинами, коли сонячне світло найбільш активне і його вплив найбільш небезпечний.
  • Переконайтеся, що дитина в сонцезахисному одязі і шапочці. Дуже гарне правило для всіх: якщо ваша тінь коротша від вас, значить, сонце настільки активне, що ви можете отримати опіки.
  • Пам'ятайте, що значна кількість ультрафіолетових променів може зашкодити вашій шкірі і очам навіть в туманні і хмарні дні.
  • Користуйтеся парасольками на пляжі.
  • Одягайте сорочки з довгими рукавами і довгі брюки, капелюхи і кепки, все, що може вберегти вашу шкіру від прямого попадання сонячних променів. Майте на увазі, що не всякий одяг зможе захистити шкіру належним чином, існує можливість отримати сонячний опік через сорочку.
  • Вода зовсім не оберігає від дії сонячних променів, отже, будьте особливо обережні під час купання.
  • Крем від засмаги - необхідність.

До складу косметичних засобів і кремів від засмаги входять три ефективних хімічних речовини: ефіри параамінобензойної кислоти, циннаматів (солі коричної кислоти) і бензофенонові з'єднання. Переконайтеся, що одна або декілька з цих речовин перераховані на упаковці. Я не рекомендую крем від засмаги для дітей до шести місяців, так як він викликає роздратування, дітям до півроку краще взагалі не бувати на активному сонці. Крем від засмаги, капелюхи і сонцезахисні окуляри захищають нас від шкідливого впливу сонячного випромінювання.

Сонцезахисні окуляри для дітейНа сонці

Коли дитині більше шести місяців, використовуйте крем з коефіцієнтом захисту від сонця не менше 15. Це означає, що тільки одну п'ятнадцяту частину небезпечних сонячних променів потрапить на шкіру вашої дитини. Таким чином, п'ятнадцять хвилин, які вона проведе на сонці, намазана цим кремом, рівні одній хвилині на сонці без крему. Наносьте крем з водовідштовхувальним ефектом хоча б за півгодини до того, як почнете засмагати, і перевірьте, чи всі місця ви намазали. Однак уникайте потрапляння крему в очі - він пече! Періодично наносьте крем повторно.

Одягайте сонцезахисні окуляри навіть маленьким дітям.

Небезпечні наслідки (катаракта) впливу ультрафіолетових променів на очі проявляються набагато пізніше, проте очі повинні бути захищені завжди.

Вибір сонцезахисних окулярів для дітей

  • Немає необхідності купувати дорогі сонцезахисні окуляри тільки тому, що на них є етикетка, ніби вони не пропускають ультрафіолетові промені.
  • Колір лінз нічого не говорить про захист від ультрафіолетових променів.
  • Лінзи повинні бути покриті спеціальним складом, який блокує проходження ультрафіолетового світла.
  • Більшість немовлят ставляться терпимо до сонцезахисним козирків, а потім вони зможуть носити сонцезахисні окуляри.

Якщо у вашої дитини біла шкіра, і ви живете в сонячному кліматі, накладання крему або лосьйону від засмаги буде частиною ваших повсякденних домашніх справ, перед тим як ви йдете з дому вранці. Перед тим як дитина піде гуляти після школи, необхідно нанести крем на її шкіру ще раз.

Джерело: puzyaka.ru

Коментарі (3): Сонячні опіки у дітей

вика 2 липня 2012, 15:53

я не верю в то што при солнечных ожогах можно получить рак кожы.

Галина 21 червня 2012, 14:40

Скажите, пожалуста, если ребенок(2года 6 месяцев) получил солнечный ожог и на плечике образовался небольшой волдырь как можно помочь ребенку? спасибо!

Ласка 31 травня 2012, 17:43

Мне в аптеке на море (очень сильно обгорела, были ужасные боли, вся спина горела, а потом облазила кожа) посоветовали купить – крем Пантенол-911, и стоит она недорого, а результат замечательный. После нескольких применений, стало намного легче. Через несколько дней на спине остался только загар. Необходимое средство, особенно - летом.

Залишити відгук

Ваше ім`я

Ваш E-mail

Коментар

Читати статті по категоріях:
Інші статті
  • Сонцезахисні засоби (креми, спреї, емульсії) для дітей

    Сонечку радіють і дорослі й діти. Тепле і ласкаве, воно дарує гарний настрій, можливість більше гуляти, купатися і загоряти. Але зловживати сонячними променями не варто. Передозування ультрафіолету загрожує опіками шкіри, ...

  • Фототипи шкіри за класифікацією Т.Фіцпатрика

    Наближається літо... Прийшла пора пляжів, купань, засмаги. А отже, необхідно подумати про захист від такого довгоочікуваного та бажаного сонечка. Адже окрім тепла та засмаги, воно може принести нам ще й ...

  • Догляд за шкірою і волоссям малюка

    Шкіра народженої дитинки ще не виробила власного природного захисту від бактерій та інших різноманітних фізичних факторів, а тому дуже чутливо реагує на всі зовнішні подразники. Тому, однією з найважливіших є ...