Як виготовити антисептик своїми руками в домашніх умовах? читайте на сайті Хмарка

Як виготовити антисептик своїми руками в домашніх умовах?

Як виготовити антисептик своїми руками?

В силу певних обставин у нашій країні, які набули глобальних масштабів також і по всьому світу через вірус COVID19, наша команда зібрала з усіх джерел дані та публікує рецепти як зробити антисептик для рук у домашніх умовах та захистити себе від вірусів у 2020 році. Оскільки антисептики німецького виробництва фірми Denk Mit настільки швидко розкуповують, що не завжди вони є у наявності в нас на складі.
Ось ті, які нам сподобались найбільше.
Рецепт 1.Вихід - 890 мл готової антисептичної речовини.
1. Спирт етиловий - 833 мл
2. Перекис водню - 42 мл
3. Гліцерин - 15 мл
Спосіб приготування антисептика: змішайте усі ці речовини, розбавивши невеликою кількістю дистильованої або просто кип'яченої води. Не забувайте, що у першу чергу змішується спирт та перекис водню, згодом - додається гліцерин. Залийте отриману суміш у пульверизатор і користуйтесь на здоров'я! Обробляйте руки не менше 30 секунд та пам'ятайте про міжнігтьовий простір на руках.
Рецепт 2. Вихід - 600 мл антисептичної речовини.
1. Рідке мило - 500 мл
2. Ефірне масло чайного дерева, або будь-якої іншої ефірної олії з антибактеріальними властивостями. До них відноситься олія грейпфрутових кісточок, евкаліпту, каяпутова, олія німу та інші. Всі ці ефірні олійки продаються в аптеках. Візьміть 5 капель будь-якої з перелічених олійок для розчину.
3. Гліцерин - 15 мл (це приблизно 3 столові ложки без верху). Додайте води 100 мл, щоб засіб був рідкий та ним зручно було користуватись.
Зверніть увагу, що рідке мило можна замінити дистильованою водою з додаванням незначної кількості спирту. Ефект буде такий самий.
Рецепт 3. Вихід - 400 мл антисептичної речовини.
1. Декасан - продається в аптеках. Його ціна по Україні коливається в межах 135-175 гривень за 200 мл.
2. Дистильована вода - розвести в пропорції 1:1
3. Гліцерин - 15 мл.
Рецепт 4. Вихід - 200 мл антисептичної речовини
1. Дистильована (кип'ячена вода) - 100 мл
2. Спиртова настоянка ромашки або календули (вільно продається в аптеках в ціновому діапазоні від 40 до 60 грн за 50 мл) - 100 мл
3. Ефірне масло антибактеріальної дії - 5 крапель
Рецепт 5. Вихід - 170 мл антисептичної речовини
1. Спирт етиловий - 100 мл
2. Гліцерин - 60 мл
3. Ефірне масло антибактеріальної дії - 10 крапель.
Пам'ятайте, що гліцерин у всіх рецептах не несе ніякої антибактеріальної дії і додається лише з метою запобігання сухості шкіри рук. Сам по собі гліцерин - це живильне середовище дя вірусів. Тому якщо у вас нормальний тип шкіри рук і можна обійтись без нього, використовуйте лише спирт, декасан, спиртові трав'яні настоянки лікарських рослин, ефірні масла з антибактеріальною дією і будьте здорові!
Джерело: за матеріалами друкованих та інтернет-видань, жіночих форумів і тематичних порталів

Коментарі (0): Як виготовити антисептик своїми руками в домашніх умовах?

Залишити відгук

Ваше ім`я

Ваш E-mail

Коментар

Читати статті по категоріях:
Інші статті
  • ЯК ПРАТИ КРОСІВКИ

  • Усі "таємниці" губної помади

    Сьогодні важко собі уявити дівчину або жінку, яка б не знала що таке губна помада. Сучасна жінка з успіхом користується «досягненням», подарованим їй нашими далекими предками. Але, що ми з ...

  • 10 порад для зміцнення нігтів

    Наступила весна... Прийшла пора зняти рукавички... А що ж під ними? Обвітрена шкіра рук? Нігті, які розшаровуються і ламаються, навіть не встигнувши відрости на кілька міліметрів? Та не впадайте в ...