Як почистити мікрохвильову піч - 6 швидких способів читайте на сайті Хмарка

Як почистити мікрохвильову піч - 6 швидких способів

undefined
Навіть при дбайливому догляді мікрохвильова піч потребує чищення. Є кілька способів, як легко і ефективно помити мікрохвильовку.

ПРАВИЛА ДОГЛЯДУ ЗА МІКРОХВИЛЬОВКОЮ

Для видалення забруднень не можна використовувати грубий абразив, металеві та жорсткі скребки, велику кількість води.
Після миття мікрохвильовку зсередини необхідно добре витерти і залишити дверцята відкритими.
Внутрішнє емальоване покриття можна чистити як спеціальним засобом від жиру, так і народними способами. Мити емаль потрібно акуратно, не дряпаючи її.
Мікрохвильовку з кераміки і біо-кераміки досить регулярно притирати вологою ганчіркою.
Внутрішнє покриття з нержавіючої сталі зустрічається рідко, його не можна чистити порошками, тільки спеціальними кремовими і рідкими засобами.

1. Як помити мікрохвильову піч за допомогою оцту

Оцет - це відмінний засіб від жиру. Щоб відмити мікрохвильовку, змішайте столовий оцет і воду в рівній кількості (якщо забруднення несильне, то оцту можна налити менше) і нагрівайте розчин протягом 5-7 хвилин на великої потужності. Дверцята можна відкривати ще 15-20 хвилин після вимкнення, щоб гаряча пара добре розм'якшила бруд. Після цього внутрішню поверхню ретельно промийте чистою водою і витріть сухою ганчіркою. Недолік такого методу - сильний неприємний запах, тому перед початком чистки обов'язково відкрити вікно і включити витяжку.
Також очистити мікрохвильову піч можна сумішшю з соди і оцту. Змішайте їх до пастоподібного стану, нанесіть на забруднення і залиште на півгодини. Після цього досить змити все водою і витерти насухо. Засіб не повинно потрапити на решітку.
Важливо пам'ятати, що оцет не підходить для очищення мікрохвильової печі з емальованому поверхнею.

2. Як почистити мікрохвильовку лимоном

Відмінний засіб від жиру на кухні - лимон.
Досить в стакан води вичавити сік одного лимона, нагріти отриманий розчин в мікрохвильовці на максимальній потужності 5-7 хвилин і залишити його ще хвилин на 10. Після цього всередині просто протріть ганчіркою.
Такий спосіб видаляє не тільки забруднення, але і неприємний запах. Але цей метод очищення, як і минулий, не підходить для емалі.
Якщо під рукою немає лимона, то його можна замінити двома столовими ложками лимонної кислоти.

3. Як помити мікрохвильову піч господарським милом

Просте коричневе господарське мило здатне впоратися з сильними забрудненнями не гірше, ніж найкращий засіб для видалення жиру. Користуватися ним легко: вспеньте за допомогою губки, нанесіть на стінки мікрохвильової печі, залиште на 30-40 хвилин і потім ретельно змийте. Якщо промити оброблені поверхні недостатньо ретельно, то при першому нагріванні їжа придбає специфічний присмак.

4. Як очистити мікрохвильовку засобом для миття посуду

Миючий засіб для видалення жиру легко впорається зі слабкими і середніми забрудненнями. На мокру губку для миття посуду необхідно видавити трохи засобу для миття посуду, добре спінити і покласти її в мікрохвильову піч на 20-30 сек при мінімальній потужності. Але стежте, щоб губка не почала плавитися. Після видалення розм'якшених забруднень цієї ж губкою, ретельно промийте поверхню чистою водою.

5. Як очистити мікрохвильовку паром

Відмити мікрохвильовку від застарілого жиру легко за допомогою звичайної води. Мабуть, це найпростіше і безпечний засіб. У широку ємність налийте побільше води і поставте в мікрохвильову піч на 5-8 хвилин на максимальну потужність. Після відключення дверцята потрібно потримати закритою ще хвилин 15. Потім протріть внутрішню поверхню сухою ганчіркою.

6. Як очистити мікрохвильовку спеціальними засобами

Величезний вибір засобів для чищення для кухні дає можливість легко помити мікрохвильовку всього за кілька хвилин. Важливо, щоб обрана побутова хімія підходила для мікрохвильової печі, як, наприклад, антіжір Denk mit, спрей Emulsio Verti від Chante Clair або миючі від ТМ Astonish. Для отримання бажаного результату необхідно слідувати інструкції на упаковці засобу.

Як позбутися від запаху в мікрохвильовці

Нерідко проблема полягає не в тому, як почистити мікрохвильовку, а в тому, як прибрати неприємний запах усередині. Позбутися його можна різними способами:
протерти внутрішні стінки розчином кави і змити його через пару годин;
насипати в ємність 100 г солі або 7-10 подрібнених в порошок таблеток активованого вугілля і залишити на ніч у закритій мікрохвильовці;
прогріти протягом пари хвилин шкірку від цитрусів. Після цього обов'язково видалити зі стінок крапельки ефірної олії.

Будь-який з перерахованих вище способів допоможе зберегти чистоту мікрохвильовій печі. Але щоб не доводилося відмивати застарілі жир, потрібно регулярно протирати її, при розігріві їжі використовувати спеціальний ковпак або скляну кришку.
Джерело: за матеріалами друкованих та інтернет-видань

Коментарі (0): Як почистити мікрохвильову піч - 6 швидких способів

Залишити відгук

Ваше ім`я

Ваш E-mail

Коментар

Читати статті по категоріях:
Інші статті
  • Лізун з піни для гоління своїми руками

    Всі дітки граються з лизунами та дуже їх люблять. На жаль, дуже часто малюки кидають його на підлогу або беруть брудними ручками, що і призводить до того, що він псується ...

  • Екологічно чисті мийні засоби.

    Тих, кого хвилює стан екології на нашій планеті та власне здоров"я, обов"язково зацікавить продукція, яка є найменш шкідливою для навколишнього середовища а також для нас самих.

  • Оббивка – обличчя Ваших меблів!

    Обличчям ваших м’яких меблів є беззаперечно оббивка. Водночас, порівняно з каркасом, наповнювачем і т.д., це ще й дуже вразлива зона. А тому потребує ретельного догляду. Правильний догляд завжди є гарантом ...