ОБЕРЕЖНО - ПРАЛЬНИЙ ПОРОШОК!!! читайте на сайті Хмарка

ОБЕРЕЖНО - ПРАЛЬНИЙ ПОРОШОК!!!

У нинішні часи всюдисущої реклами ми дуже часто піддаємося блискавичним бажанням здійснити покупку і часто не аналізуємо, ЩО ми купуємо, піддаючись в більшості випадків емоційним імпульсам. Що потрібно знати в першу чергу про пральні порошки, які є в кожному будинку? Напевно, у кожної господині є свій пристойний арсенал миючих засобів і засобів для виведення плям на всі випадки життя. Але чи замислювалися ви, чому на рекламу пральних порошків виробник викидає величезну кількість грошових коштів і що саме ховається за яскравою упаковкою?

В першу чергу, давайте розберемося, що таке є порошок. Всі без винятку пральні порошки в світі, незалежно від того, ким і де виробляються, складаються приблизно з однакових складових: ПАР, фосфатів, цеолітів, ензимів, відбілювачів, полімерів, ароматизаторів, піноутворювачів і пом'якшувачів. А конкретніше:

- ПАР - поверхнево-активні речовини. Розчиняючись у воді, являють собою головний компонент в синтетичних пральних порошках і складають більшість в порівнянні з іншими складовими.

- відбілювачі - незамінні при пранні білих тканин. Є хімічні (в повній мірі агресивні бо містять хлор) і оптичні (флуоресцентні речовини, які залишаються на тканинах і візуально надають речам білосніжність, також не повинні входити до складу дитячих порошків). Звичайно ж, хімічні відбілювачі найбільш небезпечні для алергіків, з цієї причини їх назви виробники маскують під словосполученням «активний кисень».

- фосфати - підвищують ефективність ПАР за рахунок пом'якшення води і, звісно, цим покращують ефективність прального засобу та якість прання. Перевищення норми фосфатів сприяє їх поганому вимиванню з тканин, в результаті чого вони проникають через шкіру в організм людини і провокують різні алергічні захворювання. У нинішній час їх негативний вплив особливо помітний по зростанню алергічних дерматитів у дітей.

- цеоліти - прийшли на зміну фосфатам, як більш безпечний пом'якшувач води. Однак, як і фосфати, вони накопичуються в тканинах, внаслідок чого ті дубнуть. Знову-таки, в дитячі пральні порошки цеоліти входити ні в якому разі не повинні.

- ензими - біологічно активні речовини, які ефективно усувають плями від яєць, крові, какао, молока, вина, білків, соусів, морозива та ін. Не витримують температуру прання понад 50 градусів за Цельсієм. У дитячі порошки входити не повинні.

- полімери - хімічні агенти, які затримують весь змитий бруд у воді і, тим самим, не дозволяють йому осісти на речах знову.

- ароматизатори - їх дія позначається назвою. Вони надають приємний аромат відіпраним речам.

- пом'якшувачі - ланолін тощо. Зазвичай входять в порошки для виробів з делікатних тканин (мережива, мікрофібра, батист та ін.). Запобігають розтягуванню виробів і зберігають їх форму.

- піногасники - надмірне піноутворення, звичайно ж, може пошкодити пральну машину. З цієї причини вони вводяться до складу порошків, призначених для автоматичного прання.

Найкраще при виборі порошку звертати увагу на його відповідність потрібному типу тканини і конкретним забрудненням. Основний показник якості порошку залежить від з'єднання всіх перерахованих вище складових. Дорожчі порошки містять кілька типів ферментів, кожен з яких спеціалізується на видаленні «свого» виду плям. Тому рекомендуємо користуватися порошками тих виробників, які пропонують продукт середньої та вище цінової політики. Якість складових компонентів і, відповідно, прання, у них вище.

При виборі дитячого порошку ми часто сподіваємося на те, що назва «дитячий» вже гарантує безпеку і те, що до складу засобу для прання не входять ензими, цеоліти, відбілювачі та ін. Краще все-таки купувати рідкий порошок для прання дитячої білизни, оскільки він завжди краще виполіскується з тканин. А якщо і трапляються якісь складні плями, то їх можна прибрати шляхом замочування в засобі для виведення плям, перед тим як запустити цикл машинного прання.

На сьогоднішній день, щоб виграти в боротьбі за покупця, всі без винятку передові виробники пральних порошків пропонують свої останні досягнення області саме в новинках. Відповідно, ціна на новинки вище звичайного старого зразка. Але правда полягає в тому, що придумати щось нове в цій області досить складно. Тому дуже часто нам під новою яскравою упаковкою і по новій ціні видають щось із «старого репертуару» фірми-виробника. З цього випливає, що при покупці пральних порошків треба завжди тверезо оцінювати усі пропозиції. Також потрібно пам'ятати, що всі без винятку рідкі пральні порошки застосовуються при пранні до 60 градусів за Цельсієм.

В інтернет-магазині «Хмарка» представлений великий вибір звичайних і безфосфатних пральних порошків, миючих засобів, засобів для виведення плям, які вироблені безпосередньо в Німеччині і відповідають найвищим європейським стандартам якості і екологічності.

Джерело: за матеріалами друкованих та інтернет-видань

Коментарі (0): ОБЕРЕЖНО - ПРАЛЬНИЙ ПОРОШОК!!!

Залишити відгук

Ваше ім`я

Ваш E-mail

Коментар

Читати статті по категоріях:
Інші статті
  • Як вивести різноманітні плями на одязі?

    Перебуваючи у декретній відпустці, в міру підростання обох моїх найкоханіших діточок, я стала зустрічатись із побутовими проблемами щодо видалення різноманітних плям від дитячих пустощів. Тож щоразу із новим завданням доводилось ...

  • СЕКРЕТИ ПРАННЯ В ГОТЕЛЯХ 5*

    Секрет № 1 - завантаження пральної машини По-перше, не завантажуйте машину до відмови, - оптимально завантажити на 80%. Якщо «перевантаження» - речі не виперуться добре, якщо «недовантаження», - машинка може ...

  • Догляд за тюлевими фіранками

    Тюлеві фіранки є окрасою будь-якого житла, але найголовніше, вони захищають від сонця і створюють в приміщенні атмосферу легкості і чистоти.