Доглядаємо за ванною та душем читайте на сайті Хмарка

Доглядаємо за ванною та душем

Доглядаємо за ванною та душемКілька порад господиням про те, як підтримувати в чистоті і блиску ванну та душ, душову кабінку і крани у ванній кімнаті.

Для того, щоб уникнути появи цвілі на стінах у ванній і душу, необхідно забезпечити циркуляцію повітря. Обов'язково провітрюйте приміщення після кожного купання або прання, по можливості включайте примусову вентиляцію.

Якщо у вас немає витяжки або вікон у ванній, витратьте щоразу 2-3 хвилини на те, щоб обсушити стіну рушником і феном. Увімкніть переносний вентилятор. Однак пам'ятайте про техніку безпеки користування електроприладами в сирому приміщенні!

Якщо у вас душова кабінка, обов'язково залишайте дверцята відкритими, щоб забезпечити приплив сухого повітря. Витрушуйте завіси, розпрямляйте їх і просушуйте так само, як і стіни.

Не забувайте подбати про ванну або душову кабінку кожен раз, коли ви купаєтеся. Перед тим, як вибратися з них, сполосніть стіни і дверці від мильних бризок! Це займе всього кілька секунд, і ви назавжди позбудетеся від часового заходу - віддраювати засохлі мильні плями під час генерального прибирання.

Майте під рукою спеціальну господарську мочалку, ганчірку або щітку, щоб протерти кабінку або ванну після кожного використання. При регулярному догляді вам необов'язково буде використовувати важкі хімічні речовини для чищення цієї частини вашого будинку - підійде будь-яке мило! Для того, щоб позбутися від темних плям на стінах, можна використовувати слабкий розчин відбілювача в спреї - просто скропити, потерти, змити і просушити.

Також пам'ятайте, що деякі миючі засоби не можна поєднати між собою! Це може привести до хімічної реакції і до отруєння.

Для того, щоб ваші крани завжди блищали, регулярно мийте їх звичайною водою, після чого не залишайте сохнути, а протирайте насухо рушником - дзеркальний блиск без додаткової поліровки та використання хімії гарантовано!

Обов'язково протирайте підлогу після використання ванни. Це не тільки допоможе знизити вологість тут, а й знизить ризик травм і падінь. Мокрий слизький кахель -  небезпечна штука!

Регулярно просушуйте з обох сторін килимки та постілки, якщо такі є у ванній. З нижньої сторони покриття може наростати цвіль і розмножуватися бактерії.

Ваша ванна при невеликих щоденних тимчасових витратах в будь-який момент буде рада зустрічати Вас і Ваших гостей.

 

Джерело: tovpanorama.blogspot.com

Коментарі (0): Доглядаємо за ванною та душем

Залишити відгук

Ваше ім`я

Ваш E-mail

Коментар

Читати статті по категоріях:
Інші статті
  • Оббивка – обличчя Ваших меблів!

    Обличчям ваших м’яких меблів є беззаперечно оббивка. Водночас, порівняно з каркасом, наповнювачем і т.д., це ще й дуже вразлива зона. А тому потребує ретельного догляду. Правильний догляд завжди є гарантом ...

  • Доглядаємо лінолеум

    Щоб лінолеум перебував завжди в хорошому стані, необхідно щодня витирати його вологою ганчіркою. Один раз на тиждень лінолеум миють теплою мильною водою, потім змивають чистою і витирають насухо ганчіркою...

  • Догляд за тюлевими фіранками

    Тюлеві фіранки є окрасою будь-якого житла, але найголовніше, вони захищають від сонця і створюють в приміщенні атмосферу легкості і чистоти.