Як очистити посуд від накипу читайте на сайті Хмарка

Як очистити посуд від накипу

Як очистити посуд від накипуДля видалення накипу з посуду використовують луги або кислоти. Луги не діють на метал, за винятком алюмінію. При обробці лугом накип добре пом'якшується. Вкінці залишається лише почистити посуд щіткою. Застосовують фосфорнокислі солі (тринатрійфосфат), рідше використовують пральну або харчову соду.

Перед початком очищення спочатку засипте 20-30 г порошку в забруднений посуд, залийте водою і кип'ятить 1-2 години. Після цього накип зішкребіть і ретельно промийте чистою водою.

З кислот найчастіше застосовують оцтову есенцію. 1-2 ч.л. оцтової есенції розчиніть в 1 л води, залийте в посуд, що потребує очищення, і кип'ятіть 1,5-2 години. Потім ретельно промийте в чистій воді.

Спеціальний рецепт для чищення чайників. Я особисто ним не користувалася, але так як зустрічала даний рецепт, повідомлю його і вам:

1-2 рази на місяць залити в чайник розсіл від помідорів, засолених на зиму. Можна налити огірковий розсіл або сік від кислої капусти. Кип'ятити 2-3 години. Потім чайник промити в холодній, і у гарячій воді.

Джерело: prelest.com

Коментарі (0): Як очистити посуд від накипу

Залишити відгук

Ваше ім`я

Ваш E-mail

Коментар

Читати статті по категоріях:
Інші статті
  • Оббивка – обличчя Ваших меблів!

    Обличчям ваших м’яких меблів є беззаперечно оббивка. Водночас, порівняно з каркасом, наповнювачем і т.д., це ще й дуже вразлива зона. А тому потребує ретельного догляду. Правильний догляд завжди є гарантом ...

  • Чищення полірованих меблів

    Чищення меблів під час прибирання квартири – річ необхідна. Але як багато сил і часу віднімає відчищання плям, особливо від гарячих предметів. Корисні поради допоможуть вам впоратися з чищенням меблів, ...

  • Обережність чи фобія?

    Обережність чи фобія? Межа досить тонка, і перейти її, мабуть, неважко. Адже страх – то наш найсильніший ворог. Це ворог не з зовнішнього світу, не з нашого оточення, а – ...