Догляд за шкірою і волоссям малюка читайте на сайті Хмарка

Догляд за шкірою і волоссям малюка

Догляд за дитиноюШкіра новонародженої дитини дуже тонка і лагідна, вкрита ніжними волосками і первородною речовиною, що змащує та захищає шкіру від висихання і подразнення. Шкіра народженої дитинки ще не виробила власного природного захисту від бактерій та інших різноманітних фізичних факторів, а тому дуже чутливо реагує на всі зовнішні подразники. Сальні й потові залози ще не сформовані остаточно, це відбивається на їх функціональній здібності. У порівнянні зі шкірою дорослої людини шкіра дитини містить більше води та NaCl.

Рекомендується щодня купати дитину в кип'яченій воді, яка охолоджена до 36 градусів. Тривалість купання - 5-10 хвилин. Надто гаряча вода вимиває зі шкіряного покриву ліпіди та цераміди. Не рекомендується мити дитину звичайним милом або якимось засобом, що піниться, бо вони також вимивають зі шкіри ліпіди, а ароматизовані засоби можуть мати на шкіру малюка алергічну дію.

Для догляду за сухою та особливо чутливою шкірою рекомендуємо зволожуючі поживні засоби з нейтральним рН, тобто емольєнти (пом'якшувачі). Емольєнти бувають різні – це креми, мазі, рідини і масла для ванн, гелі, а також гелі і засоби для миття тіла. Слід користуватися тими продуктами, які містять велику кількість ліпідних речовин, що подібні тим, які є в шкірі, а також сполук, які зв'язують воду і можуть проникати глибоко в шкіру. Тих речовин, які діють поверхнево, може бути недостатньо. Рекомендується також купати дитину, додаючи у воду крохмаль, оливкове масло, висівки або молоко. Після купання тіло дитинки треба обережно обсушити м'яким простиральцем, а шкіряні складки слід змастити відповідним зволожуючим кремом.

Для підтримки хорошого стану шкіри дуже важливим є правильний дитячий одяг, що повинен бути пошитим з бавовни, легко пропускати повітря і бути зручним. Перш ніж одягти дитину в новий одяг, його слід обов'язково попрати. Варто уникати вовни, синтетичних тканин та хутра.

Для миття волосся можна використовувати ті ж самі засоби, що і для миття шкіри або спеціальні протиалергічні дитячі шампуні. В літній період слід уникати інтенсивної засмаги і завжди користуватися захисними кремами з фільтром.

Джерело: happy.bella.ua

Коментарі (0): Догляд за шкірою і волоссям малюка

Залишити відгук

Ваше ім`я

Ваш E-mail

Коментар

Читати статті по категоріях:
Інші статті
  • Довга коса - жіноча краса!

    Споконвіків довга коса вважалась символом дівочої краси. Та й на даний момент вона не втратила своєї актуальності. Довге волосся заслужено займає свою нішу в сфері краси та не здає своїх ...

  • Хайлайтер. Для чого він потрібен? Місця нанесення. (I частина)

    Після нанесення на обличчя бази, праймера, консилера, тонального засобу, пудри в ідеалі для легкого експрес-макіяжу, денного, коктейльної або вечірнього макіяжу наноситься хайлайтер. Що таке хайлайтер і для чого він використовується? ...

  • Усі "таємниці" губної помади

    Сьогодні важко собі уявити дівчину або жінку, яка б не знала що таке губна помада. Сучасна жінка з успіхом користується «досягненням», подарованим їй нашими далекими предками. Але, що ми з ...