Фарба для волосся: союзник краси чи ворог здоров'я? (II частина) читайте на сайті Хмарка

Фарба для волосся: союзник краси чи ворог здоров'я? (II частина)

«Краса - велика сила». "Краса врятує світ". Коли чоловік читає ці вислови, він, звичайно ж, думає не про природу або архітектуру, а про жінку. А жінка, в свою чергу, намагається для чоловіка втілити цю красу в життя.

Що ж є природною красою жінки? Ну, звичайно ж, волосся. Так що там говорити, адже і представники чоловічого населення в сучасному світі приділяють своєму волоссю велику увагу.

У цій статті ми продовжимо розгляд теми, розпочатої в попередній статті «Фарба для волосся: союзник краси чи ворог здоров'я? (I частина)», де Ви ознайомилися з перманентними, напівперманентними фарбами і деякими їх складовими.

 Третій тип фарб - відтінкові.

Відтінкові фарби є менш травматичними для волосся, так як забарвлюється тільки його поверхня. Вони не відкривають кутикулу і не висвітлюють волосся. Колір після фарбування виходить в тон до існуючого, або трохи темніший. Відтінкові фарби додають насиченість кольору і блиск. Стійкість такої фарби невелика, як правило, вона змивається через кілька тижнів. Такими фарбами можна висвітлити волосся або зафарбувати сивину.

Їх можна використовувати як проміжний етап між основними фарбуваннями волосся, щоб підтримати свіжість кольору і блиск. Також відтінкові фарби підійдуть для тих, хто відрощує волосся після застосування перманентних фарб.

Якщо Ви не натуральна блондинка, то краще фарбувати тільки коріння, а решта волосся тонувати за допомогою менш травматичних барвників (відтінкових шампунів або бальзамів).

Якщо Ви ніколи не фарбували волосся, то для надання волоссю темнішого кольору найкраще починати з тонуючих засобів (тонуючих шампунів і бальзамів). Вони можуть дати бажаний результат. Тонуючі засоби не проникають глибоко в волосяний стрижень, не руйнують його і не витравлюють природний пігмент.

Для тих, хто боїться ризикувати, починаючи зміну кольору з фарб для волосся, рекомендується користуватися натуральними барвниками, такими як кава, міцна заварка чорного чаю, ромашка або цибулиння.

Лук і кава позитивно впливають на шкіру голови і показані при наявності лупи або подразнень. Вони містять природні антисептики і антиоксиданти, які борються з цими проблемами.

 Також для першого фарбування підійдуть хна і басма, які, до всього, ще й зміцнюють волосся. Але їх наполегливо не рекомендується наносити на вже фарбоване волосся, так як колір може виявитися зовсім несподіваним і не зовсім прийнятним.

Наступні рекомендації та застереження допоможуть Вам уникнути помилок і нанесення шкоди своєму здоров'ю:

  • Не рекомендується фарбувати волосся, якщо на голові присутні ранки, висипання, подразнення.
  • Іноді фарба після нанесення «щипає» або «пече». Це свідчить не про те, що вона «добре бере», а про те, що: або відбувається алергічна реакція, або хімічні речовини проникають крізь верхній шар шкіри до нервових закінчень. Далі на їхньому шляху - капіляри, кров і мозок. Будь-який з цих варіантів небажаний. Тому в таких ситуаціях фарбу потрібно негайно змити.
  • Бажано перед процедурою фарбування провести тест на алергію на фарбу. Для цього потрібно за 2 доби перед фарбуванням нанести фарбу на вигин ліктя.
  • Не залишайте фарбу на голові довше часу, зазначеного в інструкції. Перевищення цього нормативу не підвищить стійкість фарбування, а ще більше зруйнує волосся, і може пошкодити шкіру голови.
  • Ретельно змивайте фарбу після фарбування.
  • Не змішуйте фарби від різних виробників для отримання бажаного кольору чи об'єму. Колір може вийти зовсім не таким, як Ви очікуєте, а мікс різних елементів може викликати хімічну реакцію і завдати шкоди здоров'ю.
  • Не використовуйте фарбу для волосся, щоб пофарбувати «в тон» брови. Волоски брів набагато тонші, ніж на голові, і, в деяких випадках, можуть просто обсипатися.

А тепер трохи підсумуємо.

  • Перманентні (стійкі) фарби забарвлюють волосся на тривалий час, мають широку палітру кольорів. Містять в своєму складі речовини, які можуть негативно вплинути на здоров'я волосся і організму в цілому, якщо не дотримуватися інструкції або зловживати ними.
  • Напівперманентні (напівстійкі) схожі з перманентними, але фарбують волосся на менш тривалий час. Не містять аміаку.
  • Відтінкові фарби менш травматичні, але менш стійкі. З їх допомогою можна радикально змінити колір, висвітлити волосся або зафарбувати сивину.
  • Для нефарбованого волосся підійдуть тонують засоби, що входять до складу відтінкових шампунів, бальзамів.
  • Той, хто хоче вдатися до фарбування волосся вперше, або сумнівається у використанні хімічних барвників, може скористатися натуральними (органічними) барвниками.
  • Якщо в складі є такі речовини як кам'яновугільна смола або ацетат свинцю, варто відмовитись від використання такої фарби.
  • Якщо у фарбі для волосся відсутні рослинні олії і вітаміни, то можна їх додати самостійно.

На цій ноті ми закінчуємо розгляд теми зміни кольору волосся, але не закінчуємо тему догляду за волоссям, адже вона більш широка і різноманітна.

Читаючи інші статті на сайті «Хмарка», Ви також зможете ознайомитися з цікавою і корисною для Вас інформацією.

Нехай наведені вище поради допоможуть у правильному виборі засобу для фарбування волосся, а увага чоловіків, що озираються на Вас, піднімає настрій.

Вдалих покупок правильних товарів.

Джерело: за матеріалами друкованих та електронних видань.

Коментарі (0): Фарба для волосся: союзник краси чи ворог здоров'я? (II частина)

Залишити відгук

Ваше ім`я

Ваш E-mail

Коментар

Читати статті по категоріях:
Інші статті