ЯК ПРАТИ КРОСІВКИ читайте на сайті Хмарка

ЯК ПРАТИ КРОСІВКИ

  

Після літнього сезону перед любителями спортивного взуття стає питання - як випрати свої улюблені кроси. Ми зібрали усі лайф-хаки, які є в мережі, і об'єднали їх у цьому матеріалі.
Отже, питання 1: Як почистити білі кросівки з тканини?

- Спочатку приберіть шнурівки із вашого взуття, а також видаліть забруднення на підошві. Вийміть устілки. Ці деталі перуться окремо - або в руках, або у пральній машинці.

- Якщо на кросівках немає металевих елементів декору, стразів - їх можна випрати у машинці. Але в цьому випадку слід використовувати спеціальний мішок для взуття. Якщо його немає, мішок можна замінити старою наволочкою для подушок, яка не використовується, міцно зав'язавши на кінці. Або скористатися непотрібними рушниками, простирадлами або іншими непотрібними тканинами. Такий нехитрий спосіб буде подушкою безпеки для взуття і підвищить якість прання.

- Якщо на кросівках є плями, спочатку потрібно їх прибрати за допомогою міцелярної води, або перекису водню, або засобу для виведення плям.

- Для попереднього відбілювання найкраще підходить порошковий плямовивідник на кисневій основі - без хлору. Приготуйте з нього кашку, змішавши засіб із водою та нанесіть щіткою для чищення взуття або старою зубною щіткою отриману суміш на ваші кроси. Залиште засіб подіяти 10 хвилин - потім акуратно змийте губкою під проточною водою.

- Для відбілювання текстильних кросівок також підходить народний метод - звичайна зубна паста, тільки без кольорових домішок і вкраплень, чисто-біла. Нанесіть щіточкою на тканину і підошву взуття, залишіть на 5 хвилин в такому вигляді, потім змийте.

- Ще один спосіб відбілювання - це харчова сода, яка завжди є у кожному будинку. Приготуйте суміш з соди, води і можна туди додати зубну пасту - вийде кашка, яку необхідно втерти в тканину. Зачекайте п'ять-десять хвилин потім змийте.

- Також можна скористатися оцтом, пральним порошком і перекисом водню. Необхідно змішати 2 столові ложки оцту, 1 чайну ложку соди, 2 столові ложки порошку без хлору і 1 столову ложку перекису водню. Отриману суміш втирайте в тканину взуття, залишіть подіяти на 15 хвилин, після чого змийте.

- Тепер можна приступити до прання в пральній машинці. Покладіть вашу пару в мішок, всипте відбілюючий порошок без хлору і включіть щадний режим прання до 40 градусів максимум, вимкніть режим сушки і віджиму! Адже кросівки втратять форму, якщо ви не вимкнете ці режими.

- Сушка текстильних кросівок повинна відбуватися природним чином, на повітрі або в кімнатній температурі, не можна сушити біля батарей і обігрівачів. Взуття набийте звичайним білим папером, щоб не втрачало свою форму.

Питання 2: Як почистити білі шкіряні кросівки?

- Для шкіряних виробів, і виробів з натуральної замші машинне прання не підходить. Ви зіпсуєте форму вашого взуття. Для чищення білих шкіряних кросівок можна придбати спеціалізовані засоби, але вони дорогі. Біла шкіра легко чиститься підручними засобами: приготуйте пасту з картопляного крохмалю і молока в співвідношенні 1: 1. Нанесіть готову суміш на поверхню взуття, а потім зітріть її вологою ганчірочкою або серветкою. Після цього - витріть насухо.

- Сушити улюблену пару слід далеко від джерел тепла, попередньо набивши зсередини сухим білим папером. На батарею класти не можна. Після сушки обробіть взуття спеціальним захисним засобом.

Питання 3: Як випрати кросівки з мембрани?

- Для прання взуття з мембранних тканин дії такі ж, як і для взуття з текстилю, але з однією поправкою. Мембранне взуття можна прати в машинці тільки за допомогою спеціального рідкого порошку для прання для мембрани. Порошок з відбілювачем та усі інші пральні порошки не підходять - лише спеціалізовані.

Питання 4: Як випрати замшеві кросівки?

- Спочатку усуваються пил і поверхневі забруднення за допомогою сухого чищення спеціальною щіткою для замшевого взуття. Розчісується ворс.

- Окремо чистяться шнурівки і устілка. Для чищення підходять і звичайне господарське мило, можна взяти з відбілювачем, або замочити шнурівки в розчині теплої води із зубною пастою. Устілка легко чиститься ганчіркою, змоченою в теплу воду і звичайне господарське мило.

- На дрібну тертку натирається господарське мило, додається трохи води і кілька крапель нашатирного спирту. Останній є в кожній аптеці. Суміш перемішується до стану білого рідкого розчину. За допомогою зубної щітки або щіточкою для замші суміш втирається в поверхневий шар замшевого взуття. Потім губкою з теплою водою змиваємо верхні забруднення.

- Набиваемо білим папером або паперовими кухонними рушниками ваші замшеві кросівки і ставимо їх сушитися при кімнатній температурі. У міру висихання взуття - прочісуємо замш щіточкою.

- Після висихання - покриваємо кроси водовідштовхувальним спреєм.

Питання 5: Як відбілити підошву кросівок?

- За допомогою зубної щітки і відбілюючої зубної пасти без кольорових домішок.

- За допомогою кисневого порошкового відбілювача. Наноситься розведеним із водою густою кашкою, після чого слід залишити взуття із засобом, щоб подіяв на 10 хвилин. Потім акуратно змити.

- За допомогою меламінової губки і мильного розчину.

- За допомогою звичайного ацетону - він зніме жовтизну з підошви. Але користуватися ним слід акуратно, оскільки ацетон - агресивна хімічна речовина і має здатність роз'їдати тканини.

- Чорні смуги на підошві прибираються за допомогою тієї ж меламінової губки або звичайною губкою з жорстким краєм методом тертя. Насухо приберіть катишки і тріть поки чорні смуги не пропадуть з підошв повністю.

- Розведіть столовий оцет у співвідношенні 1: 3 і змочіть тканинну ганчірку, якою оброблятимете білу підошву. Акуратно протріть. Результат буде помітний відразу ж.

Сподіваємося, що зібрані методи стануть вам у нагоді та допоможуть зберегти вашу улюблену пару якомога довше у відмінному стані і з білосніжною підошвою!

Джерело: за матеріалами друкованих та інтернет-видань

Коментарі (0): ЯК ПРАТИ КРОСІВКИ

Залишити відгук

Ваше ім`я

Ваш E-mail

Коментар

Читати статті по категоріях:
Інші статті
  • Усі "таємниці" губної помади

    Сьогодні важко собі уявити дівчину або жінку, яка б не знала що таке губна помада. Сучасна жінка з успіхом користується «досягненням», подарованим їй нашими далекими предками. Але, що ми з ...

  • СЕКРЕТИ ПРАННЯ В ГОТЕЛЯХ 5*

    Секрет № 1 - завантаження пральної машини По-перше, не завантажуйте машину до відмови, - оптимально завантажити на 80%. Якщо «перевантаження» - речі не виперуться добре, якщо «недовантаження», - машинка може ...

  • Фарба для волосся: союзник краси чи ворог здоров'я? (І частина)

    Багато жінок при виборі фарби для волосся довіряють рекламі, порадам подружок, красивій упаковці або фотографії на ній. О так! Ще, звичайно ж, звертають увагу на ціну: чим вона вище – ...