Довга коса - жіноча краса! читайте на сайті Хмарка

Довга коса - жіноча краса!

Довга коса - жіноча краса.Споконвіків довга коса вважалась символом дівочої краси. Та й на даний момент вона не втратила своєї актуальності. Довге волосся заслужено займає свою нішу в сфері краси та не здає своїх позицій в перукарському мистецтві.

Звертаючи увагу на традиції та звичаї, то варто зазначити, що наші бабусі та прабабусі «прощалися» зі своїми довгими косами після заміжжя. Адже довга коса була ознакою дівочого життя. Заміжня жінка вже була позбавлена такого «козиря», як довге та шикарне волосся.

Навіть зараз, йдучи вулицею, Ви навряд чи побачите старшу заміжню жіночку з довгою заплетеною косою (або ж довгим розпущеним волоссям). А якщо й так, то це радше буде виключенням з правил. Одна на кілька сотень! Не подумайте, що це данина традиціям. Практичність – ось чого прагнуть сучасні жінки!!! Це є запорукою їхнього успіху. Саме тому коротким стрижкам надають перевагу більшість жінок як молодшого, так і старшого віку. Це досить таки зручно. Адже чим коротша зачіска – тим менше часу буде витрачено на неї вранці. Економія в усіх її проявах – і в плані часу, і в плані кількості щоденних засобів для догляду за волоссям, а також значна економія витрат на перукарські послуги. Адже короткому волоссю в домашніх умовах набагато легше дати раду, ніж довгому. В той час як довге волосся потребує ретельного і постійного догляду, за відсутності якого з ним просто можна буде попрощатись. Адже воно втратить свою привабливість, блиск та шовковистість.Як завжди чарівні локони на довгому волоссі

Погодьтесь, що значною перевагою саме довгого волосся є можливість варіювання зачісок. Як варіації на тему, то це можуть бути як розпущене пряме чи кучеряве волосся, заплетені косички (або одна коса) в поєднанні з прямими пасмами. Своєю різноманітністю радують і вечірні зачіски, які можна витворити з волосся такої довжини. Так, саме витворити, бо досвідчений майстер своєї справи зробить справжній шедевр з «піддатливого матеріалу» на Вашій голові.

Та за всю цю красу потрібно платити щодня. І мова йде не тільки про матеріальні кошти. Натхнення, терпіння і максимум догляду за волоссям – ось запорука його, а відповідно й Вашої краси!

Проблеми, з якими Ви стикаєтесь щодня, якщо Ви є (або маєте в планах стати) власницею довгого волосся:

  • різні типи волосся біля коренів і на кінчиках

За звичай, біля коренів воно є жирним або схильним до жирності, а на кінчиках навпаки – сухим. В такому разі для волосся по усій довжині рекомендується часте застосування масок та бальзамів для пом'якшення текстури волосся. Для кінчиків особливо корисними будуть місцеві масочки з ефірної олії іланг-іланга, ялівцевої та реп'яхової олій. На корені можна наносити маски з соком алое чи лимона, це позбавить Вас необхідності в частому митті волосся за рахунок того, що волосся довше буде залишатись чистим, а відчуття свіжості Вас не залишатиме кілька днів поспіль.

  • волосся, що постійно січеться

Дуже довге волоссяЗ цією проблемою борються за допомогою постійного їх підрізання. Іноді застосовують підрізання кінчиків гарячими ножицями. Досить ефективний метод.

  • випадіння та ламке волосся

Причиною цього може бути як нестача вітамінів А, В, С, Д і Е, кальцію, заліза та йоду, кремнію в організмі, так і сезонні фактори – холод, мороз, сонячне проміння. Саме тому необхідно захищати волосся взимку шапкою, а влітку – різноманітними спреями з захисними SPF-фільтрами, а кількість вітамінів в організмі збагачувати за рахунок спожитої їжі. Особливу увагу зверніть на такі фрукти та овочі як картопля, кабачки, капуста, цибуля, часник, морква, бобові, яблука, абрикоси, малина. Фрукти бажано вживати зі шкіркою, адже в ній міститься велика кількість вітамінів. Також включіть у свій раціон якомога більше кисломолочних і м'ясних продуктів, печінки, рибних страв та яєць.

Також існує досить багато фабричних засобів, які обіцяють зміцнити волосяні цибулини і зробити ваше волосся міцним по усій довжині. Та в їхньому складі міститься ще й дуже багато допоміжних речовин, котрі шкодять Вам. Тому незрозуміло чого Ви більше приносите – шкоди чи здоров'я своєму волоссю. В таких випадках варто звернутись до народних рецептів, здавна відомих з вуст наших бабусь. Відвар лопуха, натерта цибулинна кашка стануть помічниками в боротьбі з випаданням волосся. Застосовуйте такі відвари та маски регулярно, і ви забудете про цю проблему. Також варто в такому випадку ще використовувати реп'яхову олію як маску, або ж як основу для маски. Можна наполовину змішати реп'яхову олію та олію виноградних кісточок, а також збагатити цю суміш ще ефірними оліями іланг-іланга чи ялівцевою. Нанести на корені та по всій довжині волосся. При нанесенні бажано робити масаж шкіри голови, щоб покращити кровообіг для ефективнішого засвоєння корисних елементів волосяними цибулинами. Потім надягнути поліетиленову шапочку і замотати голову у махровий рушник для збереження тепла. Час дії маски може варіюватись від 40 хвилин до 2-3 годин, але чим довше – тим краще. Ця маска буде особливо ефективною для ослабленого і пошкодженого волосся.Руде довге волосся

Для укріплення, живлення тонкого волосся рекомендуємо змішати 2 столові ложки реп'яхової олії, 1 чайну ложку настойки календули та додати 2 яєчних жовтка. Суміш наносити на корені волосся перед миттям. Ця маска наділена ще й антизапальними властивостями.

  • довге волосся, пошкоджене фарбою або завивкою

В такому випадку радимо регулярно застосовувати наступну маску для відновлення структури волосини і укріплення цибулини: змішати по 1 столовій ложці соку алое та меду, додати 1 чайну ложку рицинової або реп'яхової олії. Ретельно усе перемішати і наносити на корені за 30-40 хвилин до миття голови.

Власниці довгого волосся скажуть, що догляд за таким волосся - це постійна і кропітка праця. Але вони ще й підтвердять, що результат вражаючий, і воно того варте.

Працюйте над собою, вдосконалюйте себе, і світ навколо стане кращим!

Бажаємо усім леді за будь-яких обставин залишатись завжди чарівними та прекрасними!

Джерело: https://hmarka.ua/

Коментарі (0): Довга коса - жіноча краса!

Залишити відгук

Ваше ім`я

Ваш E-mail

Коментар

Читати статті по категоріях:
Інші статті