10 порад, як зробити прасування комфортним читайте на сайті Хмарка

10 порад, як зробити прасування комфортним

10 порад, як зробити прасування комфортнимНавіть таке, на перший погляд нудне заняття, як прасування речей, можна полегшити і зробити більш цікавішим. Щоб руки не втомилися, а процес роботи з праскою пройшов швидко і легко представляємо 10 порад, як зробити прасування комфортним.

1. Вибір праски в магазині. Вибираючи праску ми оцінюємо і її вагу. При цьому багато хто з нас вибирає легку праску, оскільки думають, що рука від цього менше втомлюватиметься. Проте це помилка. Важча масивніша праска, що має масивну підошву, забезпечує більший тиск на речі вигладжуючи всі складки, в результаті вам не доводиться налягати всім тілом на праску з метою досягти бажаного результату, і ви витрачаєте значно менше енергії при роботі.

2. Часто втома і біль в зап'ястках списують на велику вагу праски. Це теж є помилкою. Втома в руках при прасуванні утворюється в результаті неправильної висоти прасувальної дошки. Оптимальна відстань між ліктем руки і прасувальною дошкою – 27 сантиметрів. Ця відстань повинна дотримуватися і в тому разі, якщо Ви гладите стоячи, і в тому разі, якщо сидите.

3. Обов'язково перед початком прасування перевірте підошву праски. Поверхня її має бути чистою і не містити нагари. У випадку, якщо поверхня праски забруднена, скористайтеся рекомендаціями виробника по її очищенню, залежно від матеріалу підошви. Не чистіть поверхню гострими предметами або побутовою хімією, якщо цього не радить виробник.

4. Починайте прасування з речей з тонких і легких матеріалів, які потрібно гладити при низьких температурах. Закінчуйте прасування щільними і грубими тканинами. Праска нагрівається набагато швидше, ніж холоне, тому ви зможете уникнути невмисного пошкодження речей та заощадити час.

5. Коли ви дійшли до прасування речей з льону, то краще, якщо вони будуть трішки недосушеними. Гладити їх треба з вивороту або через суху марлеву тканину. Це допоможе уникнути утворення блиску на речах.10 порад, як зробити прасування комфортним

6. З тієї ж причини через марлеву тканину потрібно гладити речі з вельвету, твіду, фланелі, шерсть або темні костюми.

7. Якщо у вас є футболки або сорочки, прикрашені бісером, стразами або вишивкою, гладьте їх через вологі махрові рушники. Вони досить щільні, щоб не пошкодити прикраси підошвою праски.

8. При прасуванні льняних тканин і трикотажних светрів, не гладьте їх круговими множинними рухами або із сторони в сторону. Щоб правильно їх погладити, необхідно робити один плавний прямий неквапливий рух вгору або вниз.

9. Брюки гладимо з використанням вологої марлевої ганчірки. Починаємо їх прасування з поясу. Гладимо кишені, для того, щоб поверхня була рівною, в кишені можна покласти картонні вкладки або дерев'яний брусок відповідний по розмірах. Основну поверхню брюк, гладимо, розкладаючи їх на прасувальній дошці. Пропрасовуємо ретельно стрілки однієї і другої штанини через вологу марлеву тканину. Потім дві штанини складаємо докупи і відпрасовуємо всю поверхню.

10. Дайте речам охолонути після прасування. Для того, щоб ваші речі не пом'ялися, розвішуйте їх на вішалки і акуратно складайте. Вішалки повинні мати відповідні одягу довжину і ширину плечей. Брюки рекомендується вішати на кліпи, які утримують їх в прямому висячому положенні.

Джерело: superova.com

Коментарі (0): 10 порад, як зробити прасування комфортним

Залишити відгук

Ваше ім`я

Ваш E-mail

Коментар

Читати статті по категоріях:
Інші статті